Chceš sa naučiť variť zdravé a chutné ajurvédske jedlá, ktoré sú navyše vegánske a preto vhodné na odľahčenie a tiež detoxikáciu organizmu? A chceš sa pritom dozvedieť mnoho zaujímavých a užitočných informácií o strave a princípoch stravovania podľa Ajurvédy, správnej kombinácií jedál a o tom, ako potraviny ovplyvňujú našu myseľ? Chceš vedieť, aké koreniny a bylinky sa používajú v ajurvédskej kuchyni, vyskúšať si ich a dozvedieť sa o ich blahodarných účinkoch a spôsobe ich použitia v ajurvédskych receptoch?
Príď, uvaríme si čaj z posvätnej bylinky Tulsi a po krátkej prednáške si spolu si uvaríme jedno z jedál z nasledovnej ponuky:
- Palak Tofu – marinované tofu v špenátovej omáčke s indickými plackami „čapati“
- Kitcheri – ajurvédske detoxikačné jedlo z ryže basmati a fazule mung-dal
- Aloo gobi – zemiaky s karfiolom, mrkvou a hráškom na kari korení, čerstvý šalát
- Chana masala – indický cícer s ryžou basmati, čerstvý šalát
- Tofu Butter Masala – tofu v chutnej omáčke s paradajok a korenín, placky „čapati“
- Red dal – omáčka z červenej šošovice a batátov na kokose s ryžou basmati
- Aloo paratha – indické placky z celozrnnej múky plnené zemiakmi, podávané so strukovinovou omáčkou a
- mnohé iné ajurvédske jedlá
Na každom kurze je vždy iná téma prednášky z oblasti stravovania a varíme vždy iné jedlo!
Cena:
20 euro / osoba / kurz (vrátane obeda alebo večere)
Najbližší kurz varenia:
21.9.2024 o 17:00 hod., Stará jedáleň 4A, Bratislava
A možno príde aj indický kuchár Dheeru!